23948sdkhjf

Hapro må kutte 75 årsverk

Tirsdag ble de ansatte på Hadelandsbedriften informert om kuttene.
Hapro har gjennomgått noen krevende år med sviktende omsetning, samt bortfall og endring av arbeidsoppgaver som følge av endret produktmiks. Dette sammen med behovet for produktivitetsvekst gjør at Hapro ser det nødvendig å gjennomføre en kostnadstilpasning inn mot 2015.

- Til tross for nye kunder og høy aktivitet hos de fleste av våre etablerte kunder forventes det en nedgang i driftsinntektene for 2015, sammenlignet med inneværende år. Hovedårsaken til den forventede nedgangen er betydelig redusert aktivitet mot én konkret kunde, skriver Hapro i en pressemelding.

- Ansatte ved Hapro er informert om at det vil bli satt i gang en komplett tiltakspakke i løpet av november. Endringene vil omfatte bemanningstilpassinger, omorganisering og reduserte driftskostnader, heter det videre i pressemeldingen.

Omfattende prosess
Bemanningstilpassingen vil utgjøre i størrelsesorden 75 årsverk og ansatte er blitt løpende orientert, nå senest tirsdag 11. nov. Bedriften og tillitsvalgte er allerede godt inne i dette arbeidet, men det er en omfattende prosess.

- Tilpassingene som blir gjort er bevisst for å styrke vår konkurransekraft, og for å bli en mer kundeorientert organisasjon. Alle endringer har som mål å sørge for en bedre ressursutnyttelse, en effektiv, fleksibel og produktiv organisasjon, melder Hapro.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078