23948sdkhjf

Geir Skaala fra Norsafe til topps i entreprenør-kåring

I konkurranse med 320 aktuelle kandidater vant Norsafe-sjefen Geir Skaala regionsfinalen i på Sørlandet av EY Entrepreneur Of The Year 2014.
Juryen mente at Skaala med sitt engasjement for de ansatte, bedriften og bransjen var verdig vinner av regionsfinalen.

EY (Ernst & Young) kårer hvert år Norges fremste vekstskaper. I oktober gjennomføres seks regionale finaler, og som vinner av region Sør går Geir Skaala nå videre til den nasjonale finalen i Oslo der landets beste vekstskapere skal kåres tirsdag 25. november. Foruten Skaala går blant andre også Alf-Arne Nøsted fra kjettingprodusenten Nøsted Gruppen AS videre til nasjonal finale.

Den nasjonale vinneren representerer deretter Norge i den internasjonale finalen i Monaco neste sommer. Der skal det kåres en internasjonal vinner blant de fremste vekstskaperne fra over 60 nasjoner.

Under torsdagens kåring i Kristiansand ga den uavhengige juryen sin begrunnelse for valget:

- Geir Skaala har gjennom bevisste prioriteringer og strategiske valg utviklet virksomheten til å bli verdens største i sin bransje. Nyskapende og teknisk avanserte produkter tilpasset det markedet til enhver tid krever, har vært nøkkelen til suksess. Vekstskaperen har skapt en intern vinnerkultur i en svært innovativ virksomhet, som er godt posisjonert for videre vekst.

Skaala konkurrerte mot i alt 320 aktuelle kandidater fra fylkene Vestfold, Telemark, Aust- og Vest-Agder. Samtlige tilfredsstilte kriteriene for å bli vurdert som vekstselskaper i EY Entrepreneur Of The Year. Her kreves blant annet at virksomheten kan vise til vesentlig omsetningsvekst, positiv resultatutvikling og egenkapital, samt vekst i antall ansatte.

Norsafe Holding AS- Geir Skaala
Norsafe, med hovedkontor på Tromøy ved Arendal, er verdens største produsent av livbåter, og en stor produsent av frittfallbåter og hurtiggående redningsbåter. Generasjonsbedriften satser nå også på produksjon av militære og profesjonelle båter. Norsafe har hovedkontor på Tromøya i Arendal, men har produksjon, service- og treningsanlegg flere steder i verden. Vekstskaper Geir Skåla har drevet med produksjon av livbåter hele sitt liv, og har bygget opp Norsafe til den bedriften den er i dag siden opprettelsen i 1987.

Nøsted Gruppen AS – Alf-Arne Nøsted
Nøsted Gruppen har hovedkontor i Mandal, og huser ni selvstendige firmaer i flere land med til sammen rundt 350 ansatte. Nøsted Gruppen er ledende produsent av kjetting i Norden og blant de ledende i Europa. Ledes av 3. generasjon i familien ved vekstskaper Alf-Arne Nøsted.



Billedtekst: Fra venstre: Jurymedlem, Netthandelen-gründer og fjorårets vinner Einar Øgrey Brandsdal, vinner region Sør Geir Skaala (representert ved Aleksander Skaala), prisutdeler og ordfører i Kristiansand Arvid Grundekjøn og Øystein A. Kvåse, leder for EY Kristiansand. Foto: Bård Gudim.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078