23948sdkhjf

Verdens største til Mekjarvik

Store konstruksjoner har besøkt Mekjarvik før. Nå er Maersk Drilling sin nyeste borerigg på vei til Norge. Industrikonsernet GMC i Stavanger har fått i oppdrag å ferdigstille og klargjøre riggen til operasjon.
Maersk Drilling flytter grenser igjen. Nå har de bygget verdens største oppjekkbare rigg, på bransjespråket kalt en jackup. Riggen ble levert fra verftet i Singapore i slutten av august. Etter en sjøreise på halvannen måned og 12.000 nautiske mil kommer riggen til Mekjarvik 10. oktober.

GMC tilbyr kaiplass og skal levere en rekke tjenestepakker. Jobben til GMC er å ferdigstille og klargjøre riggen, slik at den kan godkjennes for operasjon på norsk kontinentalsokkel.

- Dette er et svært spennende oppdrag. Maersk Drilling stiller høye krav om sikker gjennomføring til riktig tid og kvalitet. Vi er stolte og glade for at Maersk valgte GMC. Ikke minst er vi glade for at vi får mulighet til å bruke basen vår i Mekjarvik for en rigg som dette, sier Bengt Olav Gåsøy, leder for forretningsutvikling og marked i GMC Marine Partner.

GMC-gruppen er et lokaleid industrikonsern i Stavanger, etablert i 1973, med fokus på skip, rigger og offshoreinstallasjoner. Konsernet består av syv selskap som tilbyr sammenhengende tjenester til offshore og maritim industri. Selskapene er GMC Maritime, GMC Engineering, GMC Yard, GMC HVAC, GMC Electro, GMC Fire & Safety og GMC Marine Partner.

GMC Marine Partner AS tilbyr prosjektledelse forsyningsledelse, mobiliserings- og demobiliserings-tjenester og baseoperasjoner. Selskapet tilbyr også utleie og operasjon av ankrings- og marint prosjektutstyr.


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094