23948sdkhjf

Noreco-trøbbel

En uforutsett nedstengning av Huntington-feltet i oktober gjør det usikkert om om selskapet vil kunne oppfylle sine finansielle forpliktelser og betingelser i låneavtalene mot slutten av året.
Noreco meldte i går om nye, uforutsette produksjonsproblemer på Huntingtonfeltet i Nordsjøen.

- Disse nye opplysningene om en forlenget nedstenging av Huntington-feltet skaper usikkerhet om selskapet vil kunne oppfylle sine finansielle forpliktelser og betingelser i låneavtalene mot slutten av året, skriver Noreco blant annet i meldingen.

Noreco opplyser videre at når det gjelder Huntington-produksjon i 2015, viser operatørens foreløpige budsjetter en vesentlig reduksjon sammenliknet med Norecos nåværende prognoser.

- Dersom de foreløpige produksjonsanslagene skulle bli bekreftet og det ikke skulle fremkomme andre positive opplysninger om reservoaret eller korrigerende tiltak, er det mulig at det blir nødvendig å nedskrive goodwill og Huntingtons netto bokførte verdi med i størrelsesorden 700 millioner kroner etter skatt, melder Noreco.

Vurderer alternativer sammen med rådgivere
Noreco vil nå søke ytterligere klarhet i situasjonen i samråd med operatør og øvrige partnere i Huntington-lisensen. .Det blir fortløpende iverksatt en bred kartlegging av hvilke alternativer selskapet har for å sikre en langsiktig finansiell løsning.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079