23948sdkhjf

Rekonstruksjon av Storesund Marine

Konkursrammede Storesund Marine skifter navn til Storesund Marine Services og fokuserer nå på skipsreparasjoner og klassing av skip
I starten av september gikk Karmøy-baserte Storesund Marine konkurs. Konsernet besto av selskapene: Storesund Marine AS, STR AS og Storesund Contracting AS.

Men nå har tidligere medeier og sjef i Storesund Marine, Anders Storesund sammen med to andre tidligere aksjonærer fått til en rekonstruksjon av selskapet – som fremover kommer til å hete Storesund Marine Services.

Det nye selskapet vil utelukkende fokusere på skipsreparasjoner og klassing av skip, forteller Anders Storesund som er daglig leder i det nye selskapet.

- Vi starter i gang litt forsiktig med en sånn cirka 25 ansatte – nå skal vi bygge sten for sten, sier Anders Storesund til Metal Supply.

Tap på rederivirksomhet var årsak til konkurs
Anders Storesund opplyser at hovedårsaken til konkursen i Storesund Marine var en tapt egenkapital på 32 millioner kroner som skyldes tap i forbindelse med rederivirksomhet.

Det konkursrammede konsern hadde på sitt høyeste 170 ansatte og tilbød blant annet skipsreparasjoner, dokking, fabrikasjon, vedlikehold og modifikasjoner for offshore, shipping og industrielle kunder.

Men fremover fokuserer man utelukkende på skipsservice.

- Dermed blir selskapet mye lettere å drive. Skipsservice har alltid vært grei business og denne biten er noe vi har kontroll på. Vi sitter på god kompetanse innen skip og reparasjonsarbeid og det er hovedårsaken til at vi satser videre i dette marked, sier Anders Storesund.

Storesund Marine Services holder til på Torvastad på Karmøy. Bedriften råder over en 2000 kvm stor fabrikasjonshall inkludert mekanisk verksted og områder for skjæring og beisning, lager og kontorer. Det totale verftsområde er på 12 000 kvm med to dypvannskaier, der skip opp til 120 meter kan innkvarteres.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093