23948sdkhjf

Ny kompressor gir 220 millioner ekstra fat

Den nye kompressoren fra Rosenberg Worley Parson Group i Stavanger som kom i drift på Kvitebjørn-feltet i Nordsjøen 17. september øker produksjonen med 220 millioner fat oljeekvivalenter og forlenger levetiden til feltet med åtte år.
Kompressorprosjektet er et vesentlig bidrag til økt utvinning av gassressursene fra feltet, som har økt sine reserver med 50 prosent siden innlevering av Plan for utbygging og drift i år 2000, melder Statoil.

De ekstra fatene som kommer fra kompressoren tilsvarer et middels stort felt med egen utbygging.

– Mange glemmer ofte at disse relativt små modulene kan bidra med like mye eller mer verdier som nye felt gjør, og det koster mindre å bygge fordi plattformen alt står der, opplyser Terese Kvinge, prosjektdirektør for Statoils brown field-portefølje.

1000 tonn modul med plass til mer
Grunnen til at nye kompressorer installeres på felt som har vært i produksjon noen år, er at trykket i reservoaret går ned etter hvert som olje og gass produseres. Ved å senke mottrykket på plattformen, kan en produsere mer.

Den 1000 tonn tunge modulen fra Rosenberg Worley Parson ble løftet inn sommeren 2013.

Dette er første trinn prekompresjon på Kvitebjørn. Men i den nye modulen er det også satt av plass til et fremtidig Kvitebjørn prekompresjon trinn II.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141