23948sdkhjf

Utsetter Zidane-utbyggingen

Milliard-prosjektet utsettes på grunn av manglende lønnsomhet.
Plan for utbygging og drift for Zidane-utbyggingen vil ikke bli overlevert myndighetene i oktober som planlagt, skriver RWE DEA i en melding.

- Ytterligere forbedring av verdiskapingen er nødvendig for å gjøre prosjektet mer robust, sier administrerende direktør Hugo Sandal i RWE Dea Norge.

RWE Dea Norge er operatør for Zidane-feltet. Planen var å bygge ut feltet med en havbunnsramme med tilknytning til Heidrun-plattformen, der gassen ville bli prosessert og eksportert videre til markedet gjennom Polarled-rørledningen. RWE Dea og de andre Zidane-partnerne er allerede medeiere i Polarled. Zidane- og Heidrun-partnerne har vært i forhandlinger om tilknytning av Zidane til Heidrun, men har så langt ikke kommet frem til en avtale som er akseptabel for alle parter.

Alle involverte parter har arbeidet hardt og bidratt konstruktivt til å modne prosjektet, men det er behov for å øke den kommersielle verdien av prosjektet ytterligere før den endelige investeringsbeslutningen kan tas. Partnerne i Zidane-prosjektet har derfor besluttet å bruke mer tid for å oppnå dette.

- Vi hadde et klart mål om å levere plan for utbygging og drift til myndighetene nå, men vi må øke verdien av prosjektet. Zidane inneholder betydelig gassressurser, og etter vår mening bør feltet bygges ut. Vi i RWE Dea vil gjøre vårt ytterste for å bringe Zidane i produksjon, sier Hugo Sandal.

- RWE Dea vil, i samarbeid med sine lisenspartnere og andre interessenter, fortsette med å styrke prosjektet.
Det viktigste for alle parter nå er å se fremover og jobbe mot en løsning. Vi er optimistiske og tror at Zidane har potesial til å bli et godt prosjekt både for Zidane-partnerne og det norske samfunnet, sier prosjektdirektør Lars Moe.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094