23948sdkhjf

KONGSBERG finner vindmøllepartner

KONGSBERG inngår vindmøllesamarbeid med det multinasjonale selskapet Ricardo
Rammeavtalen med det globale ingeniør-selskapet RIcardo innebærer at Ricardo skal bidra til utviklingen av Kongsberg Wind Farm Management System (WFMS) og beslektede tilstandsovervåkningssystemer for en rekke andre industrisektorer, melder KONGSBERG.

En viktig del av samarbeidet mellom KONGSBERG og Ricardo vil være å undersøke hvordan den nye SensorLife-teknologien fra Ricardo – som vil bli lansert senere denne måneden under WindEnergy Hamburg – kan integreres i KONGSBERGs WFMS.

Ricardo mener at SensorLife kan føre til betydelige reduksjoner i energikostnadene for vindparker. Disse besparelsene vil komme som et resultat av mer presise estimater for gjenværende levetid til nøkkelkomponenter, og kostnadene kan dermed reduseres gjennom proaktivt vedlikehold.

I tillegg til rammeavtalen har KONGSBERG og Ricardo inngått kontrakt om å videre prøve ut SensorLife-teknologien, hvilket innebærer testing av sensorer og utvikling av teknikker for å hente sensor data.

- Ricardos erfaring med drivverk og KONGSBERGs erfaring med systemutvikling, sensorer og automasjonssystemer er et utmerket grunnlag for dette nye samarbeidet. Ricardo står for en innovativ tilnærming til noen av hovedutfordringene innen tilstandsovervåkning. Dette kombineres med deres brede erfaring som strekker seg nesten hundre år tilbake, kommenterer Kristian Holm, General Manager Wind Farm Management, Kongsberg Maritime.



Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094