23948sdkhjf

Innovativt sveise-selskap fyller 110 år

September 2014 markerer 110-årsjubileumet for ESAB Welding & Cutting Products.
Svenske ESAB feirer i år 110 års jubileum, opplyser selskapet i en pressemelding.

Selskapets innovasjonsfylte historie begynte i 1904, da Oscar Kjellberg, en pionér innen sveising, fikk registrert et håndskrevet patent på den dekkede elektroden. Kjellbergs oppfinnelse var mer enn introduksjonen av et nytt produkt; det representerte starten på den moderne tid innen sveising.

Denne revolusjonerende oppfinnelsen innebar også starten på Kjellbergs selskap, Elektriska Svetsnings- Aktiebolaget; ESAB.

Gjennom årene har ESAB "brakt sveising til verden" med banebrytende innovasjoner. Selskapet var blant annet først ute med utviklingen av sveisemetodene TIG og MIG, og fant opp den første friksjonssveisemaskinen.

- Innovasjonene fortsatte gjennom hele andre halvdel av det tjuende århundre, og i det nye årtusenet har vi nylig vært vitne til nye standarder innen høyhastighets pulverbuesveising og neste generasjons ICE-prosess.

- ESAB-teknologi brukes innen nesten hvert eneste område av sveising og skjæring, og er med på å skape et enormt mangfold av produkter som brukes i alle mulige slags miljøer, fra havbunnen til verdensrommet, heter det i meldingen fra ESAB.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078