23948sdkhjf

Milliardkontrakt til Kaefer Energy

Vedlikeholdskontrakt på Kårstø sikrer selskapet stabil sysselsetting i mange år fremover
Statoil har på vegne av Gassco tildelt Kaefer ENergy ansvaret for å utføre alt vedlikehold innen ISO fagene på Kårstø for mange år fremover.

Kontrakten omfatter Kårstø-anleggets totale behov for tjenester og materiell innen de fleste av Kaefer Energys sine hoveddisipliner, slik som isolering, stillas, overflatebehandling og passiv brannbeskyttelse. Kontrakten innbefatter også tilkomstteknikk og habitat, samt ingeniørtjenester innen alle relevante fag.

Kontraktsperioden er fire år pluss to opsjonsperioder på til sammen fem år. Totalverdien på kontrakten er antatt å være 1,5 milliarder kroner, inklusive opsjonsperiodene.

Oppstart på anlegget skjer i løpet av kort tid og kontrakten vil sysselsette cirka 130 personer.

Sikrer stabil sysselsetting
- Dette er en strategisk svært viktig kontrakt for Kaefer Energy, uttaler administrerende direktør Bård Bjørshol.

- Den sikrer ikke bare viktig og stabil sysselsetting i mange år fremover, den kommer også på et tidspunkt hvor olje- og gassindustrien opplever store utfordringer med redusert ordretilgang, og store utfordringer knyttet til opprettholdelse av sysselsettingsnivået.

Kontrakten ble vunnet i konkurranse med andre store aktører innen ISO-bransjen.

- Vi har lagt ned mye arbeid i utarbeidelsen av dette tilbudet - og brukt all vår erfaring og kunnskap i å foreslå løsninger vi tror vil tjene Statoil på en god måte, også i et langsiktig perspektiv, sier direktør for forretningsutvikling Sigve Aabø.

Kaefer Energy utfører allerede tilsvarende ISO-vedlikehold på mange av Statoils offshore installasjoner, og tar denne tildelingen som et signal på at Statoil er fornøyd med leveransene.

- Vi er ydmyke i forhold til at Statoil på denne måten gir oss en bekreftelse på at vi holder god kvalitet på våre leveranser, avslutter Bjørshol.

Kaefer Energy har to egne produksjonsverksteder, et i Stavanger og et i Verdal. Her arbeides det med blant annet isolering, innredning, overflatebehandling og PTFE-belegning.


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062