23948sdkhjf

Shell-kontrakt til IKM Gruppen

IKM Gruppen skal levere et mud–retur system for riserless topphullsboring til Shell i Malaysia.
- Denne kontrakten er en viktig milepæl for IKM sin Mud Recovery uten-Riser-teknologi og vil være den første anvendelsen av systemet utenfor Nordsjøen, skriver IKM i en pressemelding.

For Malikai vil Shell bruke boreskipet «Norshore Atlantic» til å batch-bore opp til 8 topphullseksjoner på 475m vanndybde. Borevæske vil bli samlet på brønnhodet og pumpet tilbake til fartøyet ved hjelp av IKMs teknologi, noe som muliggjør bruk av et avansert slamsystem. Denne metoden for topphullsboring fører til minimal miljøbelastning uten utslipp av borevæske, reduserer risiko og gir store fordeler med hensyn på mud-logistikk og tilhørende kostnadseffektivitet.

Operasjonen er ventet å starte i løpet av august 2014.

MRR-teknologien er en 2. generasjons mud- recovery teknologi, som omfatter de siste fremskritt innen trygt arbeidsmiljø, drifts- og kostnadseffektivitet. Systemet er utviklet for å redusere størrelse på utstyr, antall offshorepersonell, den totale kostnaden for topphulls mud- retur operasjoner og derfor kunne øke anvendelsen av slike systemer i vanlige boreoperasjoner.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.157