23948sdkhjf

Rolls-Royce Marine saksøker konkurrent

Rolls-Royce mener Norwegian Electric Systems bryter god forretningsskikk.
I 2008 ble Scandinavian Electric Systems solgt til Rolls-Royce Marine. I den forbindelse sanket gründer Jan Berg inn i overkant av 80 millioner kroner på salget. Siden har Jan Berg startet Norwegian Electric Systems, som blant annet utvikler fremdriftssystemer for det globale skipsmarkedet, skriver vest24.no.

Jan Bergs nye selskap hadde i fjor en omsetning på 219 millioner kroner og har siden 2011 hatt et samlet overskudd før skatt på 35 millioner kroner. De største eierne i selskapet er Havyard Group og Jan Berg.

Men Rolls-Royce Marine mener at Norwegian Electric Systems har tjent pengene sine på Rolls-Royces teknologi og saksøker derfor nå selskapet med krav om erstatning mm.

Styreleder Svein Milford i Norwegian Electric Systems mener dog ikke man har gjort noe galt:

– Vi kan ikke se at de har grunnlag for søksmålet. Rolls-Royce Marine mener vi har brukt deres teknologi til å oppnå suksess i markedet, men det har vi påvist ikke er tilfelle. Vår suksess de siste tre-fire årene er takket være egenutviklet teknologi, sier Svein Milford til Vest24.no.

Advokat Harald Hjort som representerer Rolls-Royce Marine sier til Vest24.no at hans klient ikke ønsker å kommentere saken utover domstolenes beskrivelse av hva saken gjelder: «Tilbakelevering og forbud mot bruk av materiale, samt krav om erstatning.»
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078