23948sdkhjf

Ordinære operasjoner gjenopptas ved In Amenas

19 måneder etter angrepet på In Amenas er Statoil og samarbeidspartnerne klare til å gjenoppta ordinære operasjoner ved anlegget.
Konsernledelsen i Statoil har besluttet at ordinær rotasjon kan gjenopptas ved In Amenas anlegget ettersom alle definerte sikringskrav nå er gjennomført, skriver selskapet i en melding.

Siden angrepet på In Amenas har Statoil arbeidet systematisk sammen med partnerne i Algerie med sikte på å gjenoppta ordinær virksomhet i Algerie.

Gjennom arbeidet med å forbedre sikringen av anleggene i Algerie, har Statoil og samarbeidspartnerne fått på plass fysiske sikringstiltak ved alle driftssteder.

I tillegg har organiseringen av sikringsarbeidet både i Statoil og hos samarbeidspartnerne blitt reorganisert og det er etablert en bedre dialog med algeriske myndigheter knyttet til sikring av anleggene. Algeriske myndigheter har også tatt initiativ til og gjennomført sikringstiltak utover de som er gjennomført blant samarbeidspartnerne.

– Vi vil nå, sammen med våre partnere, fortsette et systematisk arbeid med sikte på å holde sikringstiltakenes kvalitet på et høyt nivå, forsikre oss om at vi har en god forståelse av trusselbildet og justere sikringstiltakene hvis det er behov for det, sier Lars Christian Bacher, konserndirektør for Utvikling og produksjon internasjonalt.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093