23948sdkhjf

ONS 2014: - Det tar tid å snu en hel bransje

NOT Pulverlakk AS er blant annet på ONS for å fortelle om fordeler ved å pulverlakkere varmforsinket stål og aluminium, som skal offshore.
Daglig leder Ivar Salte fra NOT Pulverlakk står i disse dager på stand 288 i hall B på ONS-messen for blant annet å promotere pulverlakk som overflatebehandlingsteknikk til offshore-installasjoner.

Han forteller at det tar tid å snu en bransje, som i en hel generasjon har kjøpt industrimaling. Men Ivar Salte har argumentene klare for hvorfor bedriftene bør tenke nytt:

- Det du får når du velger pulverlakk er en kjemisk forbehandling før selve pulverlakkeringen. Dette øker korrosjonsmotstanden og gir en bedre vedheft. I tillegg tåler pulverlakken mekanisk påkjenning bedre enn industrimaling fordi industrimalingen blir mer sprø/hard enn pulverlakk, forklarer Ivar Salte.

Økende etterspørsel
Med unntak av offshore rørledninger har pulverlakk inntil nylig ikke vært tillatt til offshore-bruk. Men etter at det for cirka halvannet år siden - i henhold til NORSOK M-501, system 6B, versjon 6 – ble åpnet opp for å bruke pulverlakk som alternativ til industrimaling på varmforsinket stål og aluminium til offshore-bruk, har NOT merket en økende ordrepågang.

NOT Pulverlakk , leverer nå iht NORSOK M501-system 6B, ver.6 til ulike oljeservicefirmaer som: Aibel, Metallteknikk, IKM Technique, Steinsvik Production, Lie CNC mfl.

- Forespørslene øker hele tiden, kanskje mest på maskinerte deler der man tidligere har brukt vanlig industrimaling, Men vi får også ordrer på varmforsinket stål der kunden tidligere har brukt industrimaling, sier Ivar Salte.

Siden godkjenningen kom for halvannet år siden har fabrikken, gått fra å ha nesten ingen offshore-kunder til salget nå utgjør 5-6 prosent av den samlede omsetning.

Lavere vedlikeholdskostnader
En av de viktigste grunnene for å pulverlakkere varmforsinketstål og aluminium, er ifølge Ivar Salte at metallene får en bedre korrosjonsbeskyttelse og blir mer robust overfor mekaniske påkjenninger. Dette betyr igjen mindre behov for etterarbeid og dermed lavere vedlikeholdskostnader.

NOT Pulverlakk er en av 5 bedrifter i NOT(Norsk Overflate Teknikk). Alle 5 bedrifter er spesialister på overflatebehandling av metaller. NOT er en del av BR-Industrier.

For NOT Pulverlakk er hovedkundene innen bygg og anlegg der kundene lenge har kjent til å korrosjons-behandle metall ved hjelp av pulverlakkering.

Selv om Offshorekunder er et nytt marked for NOT Pulverlakk har de andre NOT Selskapene levert til Offshore næringen i årtider. De tilbyr varmforsinking, industrimaling iht NORSOK M-501, Syrebeising og Xylanbehandling.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094