23948sdkhjf

Stort offshore fjernings- og gjenvinningsoppdrag i boks

AF Gruppen sikrer kontrakt til en verdi av 700 millioner kroner for fjerning av en av de største stålunderstells-plattformene i Nordsjøen
AF Gruppens heleide datterselskap, AF Decom Offshore U.K. Limited inngikk i august i et konsortium med Heerema Marine Contractors Nederland en intensjonsavtale med Canadian Natural Resources International Limited, for fjerningen av Murchison plattformen i Nordsjøen.

Konsortiet har nå endelig fått bekreftet avtalen, som for AF Gruppens vedkommende har en totalverdi på 700 millioner kroner.

Kontrakten omfatter engineering, forberedende arbeider, fjerning og gjenvinning (EPRD) av både dekk og stålfundamentene, i alt en samlet vekt på mer enn 37 000 tonn. Avtalen forutsetter igangsettelse av engineering-arbeidet umiddelbart etter kontraktsinngåelse, mens offshore-arbeidene vil starte tidlig i 2016. Fjernings- og demonteringsarbeidene vil pågå til 2020. Rive- og gjenvinningsarbeidet vil gjennomføres både i Storbritannia og på Miljøbase Vats.

Murchison-feltet strekker seg over den britisk-norske midtlinjen, mens selve plattformen står på britisk
kontinentalsokkel øst for Shetlandsøyene. Plattformen, som er en av de største stålunderstellsplattformene i Nordsjøen, har vært operativ fra 1980 og produksjonen opphørte i mars 2014.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093