23948sdkhjf

Nytt om navn: Alcoa foretar endringer i ledelsen

Alcoa forfremmer tre av sine sjefer. Martine Briere blir blant annet ny sjef for Alcoas primærvirksomhet i Norge.
Tómas Már Sigurdsson har blitt forfremmet til Chief Operating Officer for GPP fra og med 24. juni. Han vil fremover fokusere på den daglige driften av Alcoas aluminiumsverk, aluminaraffinerier og bauksitteiendeler globalt. Sigurdsson hadde stillingen President Europe Region and Global Primary Products Europe and Middle East. Han flytter nå til New York og blir medlem av Alcoas Executive Council, den øverste ledelsen som setter strategisk retning for selskapet.

Martin Brière , som inntil nylig har hatt stillingen GPP President Alcoa Canada and Africa, vil få utvidet ansvaret sitt til å også gjelde GPP i Europa. Brière starter i sin nye stilling som GPP President Alcoa Canada, Africa and Europe fra og med 24. juni. Som leder for GPP i Europa, vil Martin være ansvarlig for Alcoas primærvirksomhet på Island og i Italia, Norge og Spania, i tillegg til GPPs virksomhet i Canada og Afrika. Han vil også forvalte Alcoas interesser i aluminiumsverket Ma’aden i Saudi-Arabia. Ma’aden er verdens største fullintegrerte aluminiumsverk, og en joint venture mellom Alcoa og Saudi-Arabia Mining Company.

Simon Baker, energidirektør i Europa, blir forfremmet til President, Europe Region. I sin nye rolle vil Baker videreutvikle selskapets interesser i Europa gjennom samhandling med viktige interessenter, inkludert regjering og regulatoriske myndigheter i de landene Alcoa har virksomhet i, for å legge til rette for potensielle vekstmuligheter og synergier for virksomheten i regionen. Baker vil fortsette å forvalte Alcoas energiinteresser i Europa.

- Dette er eksepsjonelt sterke ledere som har levert resultater og lykkes i stadig mer utfordrende roller, sier Alcoa styreformann og konsernsjef Klaus Kleinfeld.

- De har demonstret at de kan drive operasjonene våre til å yte enda bedre og håndtere komplekse problemstillinger knyttet til våre anlegg i Europa og ellers i verden, og de vil fortsette å spille sentrale roller i den videre transformasjonen av selskapet.


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094