23948sdkhjf

Johan Castberg utsettes igjen

Statoil, Eni og Petoro trenger mer tid på å gjøre endelig konseptvalg for Johan Castberg-prosjektet.
– Selskapene skal jobbe fram til sommeren 2015 med å modne fram teknisk utbyggingsløsning, oppdatere ressursgrunnlaget og redusere kostnader. Partnerskapet skal også vurdere ytterligere det økonomiske fundamentet for en oljeterminal på Veidnes, sier Arne Sigve Nylund, Statoils konserndirektør for utvikling og produksjon i Norge.

Det er de Statoil-opererte funnene Skrugard fra 2011 og Havis fra 2012 som i dag utgjør Johan Castberg-prosjektet. Funnene var et gjennombrudd for Barentshavet som en ny oljeprovins. Volumene som til nå er påvist i Johan Castberg, er estimert til 400-600 millioner fat olje.

Statoil som operatør for Johan Castberg-lisensen har gjennomført en omfattende letekampanje for å påvise tilleggsressurser som kan gjøre Johan Castberg robust nok til også å gi grunnlag for utvidet infrastruktur i regionen. Letekampanjen har gått over 12 måneder og har omfattet totalt fem brønner på flere reservoardyp.

– Letekampanjen har dessverre påvist mindre nye oljeressurser i Castberg-området enn forventet. Samlet sett er det ikke påvist nok ressurser i Castberg til at feltet alene kan bære infrastruktur med rør til land og landterminal, sier Nylund.

Statsstøttepraksis for slik type infrastruktur er også uavklart, melder Statoil.



Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094