23948sdkhjf

Fare for nedleggelse av støperilinjen på Scana Steel Stavanger

Stålverket på Jørpeland er ramt av ordretørke og ledelsen har startet drøftinger med de ansatte om en eventuell nedleggelse av støperilinjen.
- Vi river ut halve hjertet, hvis dette blir konklusjonen, sier administrerende direktør Jarle Fjetland ved Scana Steel Stavanger til Stavanger Aftenblad.

Mandag kveld ble lønnsomheten til stålverkets støperi behandlet på et styremøte. Aktuelt skyldes problemene at det har vært ordretørke på salget av støpte produkter i hele år.

Derfor har man nå startet drøftinger med de ansatte om en mulig avvikling av støperiet. Ifølge Jarle Fjetland kan det dreie seg om en nedbemanning på cirka 60 personer, hvis støperiet legges ned.

Stålverket har slitt med negative driftsresultater de seneste fem årene, og Scana-konsernet, som eier stålverket, har i denne perioden bidratt med over 200 millioner kroner for å holde stålverket i gang.

Scana-Industrier leverte tidligere i år et blodrødt års-resultat for 2013 med en EBITDA på minus 215 millioner kroner. Stålverket på Jørpeland bidro med minus 30 millioner kroner til dette regnskapet, og konsernet har derfor ikke lenger mulighet for å tilføre flere penger til stålverket på Jørpeland.

Ifølge Stavanger Aftenblad er det inntil videre planen å opprettholde smelteverket og smiverket.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109