23948sdkhjf

Det norske kjøper Marathon Oil

Det norske oljeselskap har inngått avtale om å overta Marathon Oil Norge for 12,6 milliarder kroner.
Effektiv dato for transaksjonen er 1. januar 2014. Avtalen er ventet gjennomført i løpet av fjerde kvartal 2014, med forbehold om myndighetenes godkjennelse, skriver Det norske oljeselskap i en pressemelding i dag.

- Oppkjøpet av Marathon Oil Norge er stort skritt fremover for Det norske som selskap, sier Karl Johnny Hersvik, administrerende direktør i Det norske.

- Marathon i Norge passer godt med Det norske. Det gjelder både med hensyn til driftskompetanse, kontantstrøm og produksjonsprofil. Oppkjøpet er viktig med tanke på å møte vårt finansieringsbehov for Ivar Aasen og Johan Sverdrup, samtidig som det reduserer selskapets risiko, fortsetter han.

Sterkt selskap
Etter transaksjonen vil Det norske ha 202 millioner fat oljeekvivalenter i påviste og sannsynlige reserver. Reservene vil øke betydelig når plan for utbygging og drift av Johan Sverdrup blir levert i februar 2015. Det sammenslåtte selskapet vil ha betingede ressurser på 101 millioner fat oljeekvivalenter, ressursene fra Johan Sverdrup er ikke medregnet.

På toppen av dette er det ytterligere oppsider i porteføljen til Marathon Oil Norge, anslått til om lag 80 millioner fat oljeekvivalenter. Samlet produksjon for de to selskapene var i 2013 rundt 84 000 av per dag. Det gjør Det norske til et av de største børsnoterte uavhengige olje- og gasselskapene i Europa når det gjelder produksjon.

- Strategien og visjonen til Det norske har alltid vært å skape et sterkt norsk selskap innen leting og produksjon. Med dette oppkjøpet omdanner vi selskapet, og har nådd vårt mål langt foran skjema, sier Sverre Skogen, styreleder i Det norske.

Etter oppkjøpet vil Det norske ha mer enn 450 ansatte. Ingen ansatte vil bli blir overflødige som følge av overtakelsen, snarere er det mange muligheter i en organisasjon i vekst.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095