23948sdkhjf

Plast frem for stål

Plastbedriften Plastinvent jobber målrettet for å levere plastløsninger til offshore-sektoren
Selv om plastbedriften Plastinvent AS blant annet produserer tusenvis av plastpongtonger til norske flytebrygger er det et strategiskifte på vei i bedriften som nå satser mere og mere på offshore-industrien, skriver avisen Strilen.

Daglig leder Stian Haukeland sier at Plastinvent blant annet har utviklet en ny type «protector» i plast til borerør i oljeindustrien.

– Plast er det mest voksende materialet i dag. For offshoreanlegg er plast veldig interessant innen mange ledd. Særlig i forbindelse med resertifisering av rigger, da er det ofte interessant å finne materiale med lettere vekt, sier Stian Haukeland, som har flere plastprosjekter på gang, som skal omvende folk, som mener at stål er det beste.

Får næringsutviklingsstøtte
Plastbedriftens omstilling fra privatmarkedet til industrien blir støttet av industriinkubatoren Industriutvikling Vest på Mongstad som bidrar både økonomisk og med rådgivning.

Plastinvent As holder til på Osvollstranda på Radøy i Hordaland. Bedriften har sju ansatte og planlegger nettopp nå å utvide fabrikkbygningene.

I samarbeid med SAIV har bedriften utviklet en havgående bøye som blir brukt til å ta målinger av blant annet vannkvalitet og oksygeninnhold.

Bedriften har også produsert en ny type "protector" i plast til borerør i oljeindustrien.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078