23948sdkhjf

Verdens største jackup-rigg til Westcon

Westcon markerer 20 årsjubileum som riggverft ved å ta i mot verden største jackup-rigg, Maersk Intrepid.
Mye er endret siden Safe Britannia ankom Westcon Yards i Ølen for 20 år siden, som verftets aller første riggprosjekt. Westcon har investert over 600 millioner kroner i utviklingen av verftet og organisasjonen, og har i dag utført mer enn 100 riggoppdrag.

- Westcon har den mest erfarne organisasjonen innen riggvedlikehold og -modifikasjoner i Norge. Gjennom 20 år har vi investert i og utviklet unik kompetanse, rutiner og prosjektstyringsverktøy som gjør at vi kan planlegge riggoppdragene godt, og gjennom dette gi kundene forutsigbarhet i gjennomføringen, sier riggsjef Malvin Eide i Westcon Yards.

Blant investeringene som er gjort i infrastrukturen ved verftet, er installering av sanddyner på sjøbunnen utenfor kaien slik at jackup-rigger kan teste jekkefunksjonen. Dette kommer godt med når jackup-riggen Maersk Intrepid ankommer Westcon den 6. juni. Riggen ble ferdigstilt ved Keppel Fels-verftet i Singapore i mars og forlot verftet i slutten av april. Med sine oppjekkbare plattformben måler den 206,8 meter høy, og er med dette verdens største jackup-rig.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.375