23948sdkhjf

Mekling i sokkeloppgjøret er fastsatt til 16. og 17. juni

Lederne tar ut 76 medlemmer i oljeselskapet GDF SUEZ dersom det blir streik
Riksmekleren har fastsatt at meklingen mellom Lederne og Norsk olje og gass på sokkeloverenskomsten starter mandag 16. juni med meklingsfrist tirsdag 17. juni klokken 24.00. Om meklingen ender i konflikt vil det være Gjøaplattformen, der operatør er GDF SUEZ E&P Norge A/S, som tas ut i streik, skriver Lederne i en pressemelding.

Tingrettsdommer i Oslo tingrett, Wenche Elizabeth Arntzen, er oppnevnt som mekler i oppgjøret.

I tillegg til å produsere Gjøafeltet produserer GDF SUEZ E&P Norge A/S også Vegafeltet der Statoil er operatør.

Bakgrunn:
Lederne brøt den 9. mai sokkelforhandlingene med Norsk olje og gass. Hovedgrunnen er at flere oljeselskaper etablerer pensjonsalder på 67 år, der normen i dag er 65 års pensjonsalder.

Pensjon, som det ble streiket på i 2012, er også svært viktig for yngre arbeidstakere som vil få sin fremtidige pensjon forringet. Ledernes forbundsleder Jan Olav Brekke sa i en kommentar etter bruddet at pensjonskampen prioriteres høyt på vegne av medlemmene.

- En slik økning av pensjonsalderen er vi redd kan smitte over til andre selskaper, og vi er misfornøyde med at pensjonen for sliterne blir ytterligere forringet. Flere av selskapene på sokkelen er i ferd med å heve pensjonsalderen, noe som er svært overraskende og helt umulig for oss å akseptere, sier Brekke.

- For Lederne er det viktig å ivareta de arbeidstakerne som av helsemessige årsaker ikke klarer å stå til pensjonsalderen. Derfor er det etter vår mening nødvendig med en fleksibel pensjonsalder.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109