23948sdkhjf

TTS med minusresultat i 1. kvartal

Mindre omsetning og negativt resultat preger kvartalsresultatet
Omsetningen er redusert fra forrige år både for Offshore & Heavy Lift divisjonen og Marinedivisjonen. Nedgangen i Offshore & Heavy Lift er i hovedsak knyttet til tungløft, hvor prosjekter har blitt utsatt. I Marinedivisjonen har aktiviteten knyttet til dekksutstyr vært lavere.
EBITDA for årets første tre måneder var negativ med 28 millioner kroner, melder TTS i sin finansielle rapport for 1. kvartal.

Hovedårsaken til tapene er lave marginer i Offshore & Heavy Lift divisjonen på offshorekran-prosjekter, lav utnyttelsesgrad i offshore på grunn av terminering av STX drillskip-prosjektet, samt begrenset ordreinngang for tungløftkraner. I Marinedivisjonen har marginene vært lave på leveranser av dekksutstyr.

Ordreinngangen i første kvartal var god, og 30 % høyere enn i 1. kvartal 2013.

Ordreinngangen i Marinedivisjonen har vært god både for bilskip, dekksutstyr og havneutstyr. Ordreinngangen i Offshore & Heavy Lift divisjonen har vært moderat i 1. kvartal.
Ordrereserven var 3 109 millioner kroner, opp fra 2 971 millioner ved utgangen av forrige år, og 2 488 millioner kroner for tolv måneder siden. Ordrereserven i joint ventures har økt vesentlig på grunn av den høye aktiviteten innen skipsbygging i Kina.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11