23948sdkhjf

Skal designe rør til Johan Sverdrup

IKM Ocean Design tildelt FEED-kontrakt
Statoil har tildelt FEED -kontrakten på Johan Sverdrup feltrørledningene til IKM Ocean Design.

Administrerende direktør i IKM Ocean Design, Peder Hoås, sier i en pressemelding at IKM Ocean Design er svært fornøyd med å bli tildelt kontrakten.

- Vår erfaring og kompetanse passer meget godt med de mange utfordringene for en faset utbygging av Johan Sverdrup feltet. Dette er en videreføring av det gode arbeidet som er gjennomført i tidligere prosjektfaser og gir oss muligheten til å ytterligere støtte Statoil og partnerne i utformingen av felt arkitekturen og undervannsløsninger for det største oljefunn på norsk sokkel på tretti år, sier han.

De viktigste målene for prosjektet er å optimalisere løsningen for feltet og feltrørledningene og videre utvikle en robust og kostnadseffektiv løsning for gjennomføringen av prosjektet. Prosjektet vil starte umiddelbart.

Konseptvalg for Johan Sverdrup-feltet ble gjort i februar 2014. Feltet ligger sør for Grane, nord-øst for Sleipner og ca. 140 km vest for Stavanger. Vanndybden i området er på 110-120 meter. Produksjonsstart er forventet sent i 2019.


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109