23948sdkhjf

Ulmatec med ny teknologi inn i nye marked

Ulmatec Pyro har signert kontrakt med Samsung Heavy Industries i Korea for leveranser av utstyr til to Jack-up rigger av typen Cat-J som er bestilt av Statoil. Riggene blir verdens største av sitt slag.
Kontrakten er en av de største i selskapets historie og utstyr til første riggen skal leveres 1 oktober 2014 og den andre 1 februar 2015.

Samsung Heavy Industries er et av verdens største verft og ligger i Geoje i Sør Korea. Ulmatec Pyro har jobbet med denne kontrakten og mot verftet over lang tid og det er en milepel som er nådd når denne kontrakten nå er signert.

- Da vi startet arbeidet med å bli kvalifisert til å levere til dette prosjektet så det ganske uoppnåelig ut. Ikke hadde vi levert til det Sør Koreanske markedet før, ikke hadde vi levert til Samsung Heavy Industries før, ikke hadde vi levert til Statoil prosjekt før, ikke hadde vi erfaring med levering av utstyr og tilhørende dokumentasjon i henhold til NORSOK standard, og på toppen av det hele hadde vi ikke et sertifisert Kvalitetssikringssystem i henhold til ISO 9001, skriver Ulmatec i en melding og fortsetter:.

- Men vi hadde et produkt som ingen andre har. Et automatisk «Waste Energy Management System» som gjenvinner varme fra kjølesystemene og eksossystemene på motorene så effektivt at tilleggs-oppvarming fra oljefyrt kjel blir helt unødvendig. Hele riggen kan oppvarmes uten bruk av annen energi enn den som til vanlig går til spille. I et driftsår vil en slik rigg spare opp mot 2 millioner liter olje og spare miljøet for miljø utslepp tilsvarende 120 tonn NOx.

Det var dette som skulle til for at Samsung Heavy Industries og Statoil var villige til å gi oss en sjanse.

Men utfordringen var stor, men ikke for stor. Etter et kort intern møte var konklusjonen klar. Hele organisasjonen i Ulmatec Pyro var klar til å ta utfordringen.

Dette skal vi klare.
- Arbeidet med ISO 9001 sertifisering var allerede godt i gang og i romjulen i fjor signerte vi kontrakten med Samsung Heavy Industries.

I mars i år fikk vi godkjent ISO 9001 Kvalitetssikringssystemet vårt av DNV-GL, uten anmerkninger på første gjennomgang og to uker senere passerte vi Quality Auditen til Samsung Heavy Industries. Siste uke hadde vi besøk av representanter fra Statoil sin bygge-oppfølgings-organisasjon i Sør Korea. De var godt fornøyde med det de fikk presentert.

Kontrakten er på 2 rigger, men der er opsjoner på 2 til.

Nå gjenstår det bare enda mere hardt arbeid. Alt utstyr blir utviklet, bygget og testet ved Ulmatec Pyro sitt anlegg på Gamlem i Søvik. Alt fra skjæring og sveising av stål til bygging og programmering av det datastyrte styresystemet.

Med denne kontrakten åpner det seg nye muligheter for Ulmatec Pyro. Dersom erfaringene fra dette prosjektet blir positive, vil vi utvikle og styrke organisasjonen ytterligere for å gå sterkere inn i offshore rigg markedet, opplyser Ulmatec.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.097