23948sdkhjf

Forskning og utvikling for 119 millioner

Bedriftene i klyngesamarbejdet iKuben på Nordmøre og i Romsdal og jobber med forsknings- og utviklingsprosjekter for totalt 119 millioner.
Ni medlemsbedrifter i industriklyngen iKuben har det siste halvannet året satt i gang forsknings- og utviklingsprosjekter til en verdi av 119 millioner kroner. 47 millioner av dette er direkte tilskudd til bedriftene fra Staten gjennom Forskningsrådet. Det resterende er bedriftenes egeninnsats i form av penger og tidsbruk, verdsatt til 71 millioner kroner, opplyser iKuben.

Prosjektene som satt i gang så langt er:

- Brunvoll AS og Oshaug Metall AS samarbeider om et prosjekt som går på effektiv produksjon av avansert skipsutstyr (EFFEKT-prosjektet). FoU-miljøet er Møreforsking Molde og Sintef/NTNU.

- Axtech AS, Hycast AS og Huse Engineering AS har startet et prosjekt som går på effektive globale verdikjeder for produksjon av maritime kraner og håndteringssystemer (LIFT-prosjektet). FoU-miljøet er Møreforsking Molde og NTNU.

- Brunvoll AS, Triplex AS og Omya Hustadmarmor AS ser på korrosjon og slitasjebeskyttelse. FoU-miljøet er Sintef/NTNU.

- Glamox AS og Plasto AS har et prosjekt som kalles LEDLUM – som gjelder mye muligheter med belysningsteknologi. FoU-miljøet er Sintef.

- Hycast AS og Storvik AS ser på produksjonsutvikling for økt konkurransekraft (PROKON). FoU-miljøet er Sintef Raufoss Manufacturing.

- Brunvoll AS, Oshaug Metall AS, Benteler AS (Raufoss), IDT Automasjon (Lena) samarbeider om et prosjekt om tilpasset og integrert produksjonssystem. FoU-miljøet er Sintef Raufoss Manufacturing, Høgskolen i Gjøvik og NTNU.

- iKuben og Møreforsking Molde er sammen med Molde og Romsdal Havn IKS, Moldegaard Maritime Logistics og Timpex AS i gang med et prosjekt kalt Sjøportalen. Sjøportalen er et prosjekt som ser på kostnadseffektive og miljøvennlige løsninger for sjøtransport for bedrifter i Romsdals-regionen. Målet med prosjektet er å utvikle en webportal slik at kjøperene av transportoppdrag skal få bedre, billigere og mer miljøvennlige transport-tjenester.


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.875