23948sdkhjf

2013 ble et utfordrende år for Scana-konsernet

Driftsresultatet endte på minus 247 millioner kroner.
En global aktivitetsnedgang har i årene etter 2008 gitt Scana-konsernet en samlet, redusert omsetning. Konstituert konsernsjef Jan Henry Melhus skriver i årsrapporten at 2013 ble nok et utfordrende år for Scana-konsernet.

- Finanskrisen preget fremdeles de markedene vi opererer i. Markedssegmentene marine og stål er spesielt hardt rammet og de vil fortsatt være krevende i 2014. Svakere krone mot slutten av året bedret konsernets konkurransekraft noe. Konsernet har over tid slitt med inntjeningen, noe som har gitt likviditetsutfordringer i et vanskelig kapitalmarked. Manglende inntjening har i 2013 også medført større regnskapsmessige nedskrivninger av balanseposter, skriver Jan Henry Melhus.

Konsernets omsetning for 2013 endte på 1 874 millioner kroner med et driftsresultat på minus 247 millioner kroner. Resultatet før skatt fra videreført virksomhet ble minus 287 millioner kroner.

- Vi så en gledelig utvikling innen servicetjenester til offshore hvor ordreboken og forutsigbarheten i virksomheten er forbedret. Dette skyldes flere prosjektordrer og et tettere samarbeid med definerte nøkkelkunder, fortsetter Jan Henry Melhus..

Konsernets totale ordrereserve ved utgangen av året var 1 034 millioner kroner, som er på samme nivå som ved utgangen av 2012.

Scana Industrier har egne selskaper i Norge, Sverige, Kina, USA, Polen, Singapore, Brasil og Sør-Korea. Konsernets hovedkontor ligger i Stavanger.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.52