23948sdkhjf

Havyard bygger Arctic PSV med hybrid batteridrift

Havyard har skrevet kontrakt på bygging av et plattform forsyningsskip for Fafnir Offshore HF
Denne kontrakten er den andre Havyard skriver med det islandske offhore rederiet Fafnir Offshore.

Skipet skal designes av Havyard Design og Solutions i Fosnavåg og bygges ved Havyard Ship Technologys verft i Leirvik i Sogn. Skipet har en kontraktsverdi på i overkant av 350 millioner kroner og skal leveres i juli 2015.

Investering i teknologiutvikling
Havyard 833 WE ICE er et nyutviklet plattform forsyningsskip-design som baserer seg på det nyeste innen teknologi for drivstofføkonomi og miljøvennlighet.

Den største nyvinningen for dette skipet er at det er utrustet med et hybrid, batteridrift dieselelektrisk fremdriftssystem.

- Når vi utvikler et nytt skipsdesign er vårt hovedfokus to ting, sier Arve Helsem Leine, som er Designsjef ved Havyard Design & Solutions og fortsetter,

- Det er kundens krav i forhold til hva skipet skal gjøre og hvor det skal operere og å utnytte det siste vi har tilgang på av teknologi og forskningsverktøy for å gjøre skipet så effektivt som mulig. Vi har investert mye i vår designfilosofi og våre kalkulasjonsverktøy og metoder for testing. I tillegg jobber vi tett med nøkkelleverandører om å utvikle gode løsninger for våre design og hybrid batteridrift er et godt eksempel på dette, sier Leine.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.142