23948sdkhjf

Shell og partnerne utsetter Ormen Lange-prosjekt

Shell og partnerne mener ikke offshore kompresjon-prosjektet på Ormen Lange er lønnsomt lenger og stanser arbeidet med et konseptvalg. Petoro er uenig.
Selv om Petoro ikke er enig utsetter operatøren Shell og de andre partnerne Statoil, Dong og ExxonMobil nå arbeidet med et konseptvalg og prosjektet med offshore kompresjon på Ormen Lange. Det opplyser Shell i en pressemelding

Ormen Lange-lisensen har siden 2008 arbeidet mot valg av konsept; enten undervannskompresjon eller kompresjon fra en strekkstagsplattform.

- Beslutningen om å stoppe pågående arbeid er basert på en oppdatert økonomivurdering som inkluderer ny kostnadsinformasjon om nåværende konsepter, samt oppdatert reservoaranalyse. Nåværende konsepter for offshore kompresjon for Ormen Lange er ikke lønnsomme. Den oppdaterte reservoaranalysen viser også at offshore kompresjon ikke er tidskritisk for utvinningsgraden fra Ormen Lange-feltet, sier leder i styringskomiteen, Odin Estensen.

- Olje og gass- industrien har en kostnadsutfordring. Når dette kombineres med usikkerhet om konseptenes modenhet og størrelsen på produksjonsvolumer, er ikke prosjektet lenger lønnsomt. Ormen Lange-partnerne står fast ved ambisjonen om å maksimere utvinningen fra feltet på en bærekraftig måte. Mer kunnskap vil bli tilgjengelig både fra reservoar og teknologiutvikling de kommende årene og vil danne grunnlag for å vurdere nye kompresjonsalternativer, sier Estensen.

- Ormen Lange- lisensen har tro på undervanns kompresjonsteknologi, og ser fortsatt på kvalifiseringen av denne teknologien som viktig for videreutviklingen av Ormen Lange. Denne teknologien er viktig for pågående og fremtidige prosjekt på norsk sokkel, sier Estensen.

Beslutningen støttes av alle Ormen Lange partnerne, unntatt Petoro.

Ormen Lange partnerskap:
Shell (operatør 17.81%), Petoro (36.49%), Statoil (25.35%), DONG Energy (14.02%), ExxonMobil (6.34%)

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094