23948sdkhjf

Nye kontrakter for 430 millioner kroner

Simek skal bygge to supplybåter til en verdi av til sammen 430 millioner kroner
Simek AS har signert kontrakt med rederiet Fletcher Shipping Ltd om bygging av to supply-båter av typen UT 755 LC. Rederiet, er lokalisert i Aberdeen Skottland, og rederiet er et nytt bekjentskap for Simek A/S.

- Vi håper at vi i fremtiden kan få bygge flere båter til dem og ser frem til en god byggeprosess, skriver Simek i en pressemelding.

Kontrakten som har en verdi av ca. 420 millioner sikrer arbeid for Simek A/S og Flekkefjord Elektro AS, og vil bli levert medio april 2015.

Skipene vil bli bygget ved at Simek får produsert seksjoner i Polen. Seksjonene blir fraktet hjem på lekter, malt og sammensatt i Simeks’ oppvarmede byggehall.

Simek A/S har i dag en båt under bygging for Møkster. Denne skal leveres i mai. Så følger levering av nybyggene til Fletcher Shipping Ltd for levering i november 2014 og april 2015. Dette gir en samlet ordre reserve for Simek A/S på ca. 760 millioner.

Skipene er designet av Rolls-Royce Marine AS, og er av typen UT 755 LC. Nybyggene får 2 stk. hovedmotorer av type Rolls-Royce Bergen hver på 2560 kW, som gir skipene totalt 6960 hk og forventet fart på ca. 15 knop. Skipene blir 76 meter lange og 16 meter brede.Skipene blir utrustet med tanker for føring av forskjellige laster til oljeinstallasjonene til havs, som vann, olje, mud, brine, base olje, sement etc. Egne lossepumper losser lasten til installasjonene. I tillegg kan skipene ta dekkslast som rør, containere etc.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078