23948sdkhjf

Rolls-Royce skal levere ankerhåndteringsutstyr til fire havgående slepefartøy

Rolls-Royce skal levere dekksmaskineri til fire havgående slepefartøy. Kontrakten har en verdi på cirka 190 millioner kroner.
De fire fartøyene som blir designet av Ulstein Design & Solutions for det nederlandske rederlaget ALP Maritime Services skal bygges i Japan på verftet Niigata Shipbuilding & Repair. Skipene er designet for å utføre store slep, som for eksempel offshorerigger og flytende produksjonsenheter, over lange distanser. Slepekraften til hvert fartøy vil være cirka 300 tonn, og de vil også bli utstyrt for ankerhåndtering.

– Dette prosjektet er et godt eksempel på hvordan solid industrikompetanse gjør oss til en foretrukket samarbeidspartner for innovative rederlag og designteam. De nye fartøyene vil plassere ALP Maritime Services i eliteserien innenfor store havgående slepeoperasjoner mellom kontinentene, sier Ottar Antonsen, leder for dekksmaskineri i Rolls-Royce.

Dekksutstyret fra Rolls-Royce inkluderer et komplett lavtrykksvinsj-system og hekkrulle. Vinsjene for slep og ankerhåndtering er utviklet i samarbeid med designer og rederlag spesielt for disse fartøyene. Rolls-Royce skal også levere ror og styremaskiner.

Fartøyene, som er av Ulstein Design SX157, er designet for verdsomspennende operasjoner. Fartøyene skal leveres fra Japan i fjerde kvartal 2015 og første kvartal 2016.

– Dette er en svært viktig kontrakt, som medfører aktivitet i en ny marked for oss og for en ny kunde. Kontrakten er et resultat av nært samarbeid med verftet i Japan, rederen i Nederland og samarbeidspartnerne i den maritime klyngen. Dette er et samarbeid vi ønsker å utvikle mer i årene som kommer, sa visekonsernsjef i Ulstein Group Tore Ulstein, da de i siste uke annonserte sin kontrakt med verftet.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.064