23948sdkhjf

Jets vinner Eksportprisen 2014

H. K. H. Kronprins Haakon delte i går ut Eksportprisen 2014 til Hareidbedriften Jets Vacuum AS, som eksporterer vakuumsanitærsystemer.
– Norske eksportbedrifter er med i krevende verdensmesterskap hver dag. Derfor er det viktig at vi hedrer de som lykkes og bidrar til å styrke norsk konkurransekraft og verdiskaping gjennom markeder og muligheter i utlandet, sier næringsminister Monica Mæland.

Bak den nyetablerte Eksportprisen står Eksportkreditt Norge, GIEK (Garantiinstituttet for Eksportkreditt) og GIEK Kredittforsikring, som sammen tilbyr statlige lån og garantier til norske eksportbedrifter. Prisen premierer norske eksportører som er innovative, modige og som har lykkes med å bygge verdier i Norge gjennom markeder ute.

Markedsinnovatør med fokus på miljø
Jets Vacuum AS fra Hareid er den første vinneren av Eksportprisen. Selskapet produserer avanserte sanitærløsninger (vakuumtoaletter) som reduserer vannforbruket til en åttendedel av det normale, og produktene brukes der vann er en begrenset ressurs, både på skip og på land. Juryen har bestått John G. Bernander, Gunn Wærsted og Siri Hatlen.

– Jets Vacuum AS har gjennom egenutviklet teknologi til maritim sektor tatt denne videre ut i nye landbaserte markeder. Denne bevisste satsingen, kombinert med økt globalt fokus på miljø, gjennom bedre energi- og ressursutnyttelse, har gitt selskapet en eksplosiv vekst. Vinneren har vist god lønnsomhet over tid og er et godt eksempel på en norsk bedrift som skaper verdier i Norge gjennom markeder ute, sier juryleder John G. Bernander.

Konferanse med fokus på bærekraftig eksportvekst
Eksportkreditt Norge, GIEK, og datterselskapet GIEK Kredittforsikring er vertskap for Eksportkonferansen, hvor blant annet næringsminister Monica Mæland var blant innlederne.

– Sammen utgjør våre tre selskaper det statlige støtteapparatet for eksportfinansiering, og det er viktig for oss å styrke vårt samarbeid for å gi et enda mer helhetlig tilbud til norske eksportører. Vi har gledet oss lenge til dagens konferanse, som er en viktig arena der vi sammen møter norske eksportører og samarbeidspartnere, sier administrerende direktør i GIEK Wenche Nistad.

Eksportkonferansen er en årlig konferanse som samler ledende personer innen industri, finans og politikk. Temaet i år dreide seg om hvordan norske eksportbedrifter møter globale miljøutfordringer gjennom nye løsninger og bærekraftig vekst.

– Gjennom Eksportkonferansen og -prisen ønsker vi å skape en møteplass for norske eksportbedrifter og løfte frem bedrifter som lykkes ute. Samtidig er det viktig for oss å synliggjøre våre tilbud for nye bedrifter og bransjer, sier administrerende direktør i GIEK Kredittforsikring Erica Blakstad.

– Vi gleder oss med vinneren av Eksportprisen. Vi jobber hver dag for å styrke norske bedrifters posisjon internasjonalt og Jets er et godt eksempel, sier administrerende direktør i Eksportkreditt Norge Jarle Roth.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125