23948sdkhjf

Rolls-Royce-kontrakt til 170 millioner

Rolls-Royce skal levere komplett dekksmaskineri og hovedmotorer til et offshore ankerhåndteringsfartøy, designet for arktiske forhold. Fartøyet bygges av Vard for Bourbon Offshore Norway.
Kontrakten har en verdi på cirka 170 millioner kroner for Rolls-Royce, skriver Rolls-Royce Marine i en pressemelding.

Dekksmaskineriet fra Rolls-Royce består av ankerhåndteringsvinsjer, hjelpevinsjer, ankerhåndteringskraner og utstyr for sikrere dekkoperasjoner. Fremdriftssystemet vil bestå av to hovedmotorer og tre generatorsett. Ror og styremaskin inngår også i ordren. Ankerhåndtererer er bygget for å håndtere ankre til oljerigger og å utføre flytting av oljerigger. De kan også fungere som forsyningsskip og dette fartøyet kan også være med på redningsoperasjoner.

– Bourbon har valgt å gå for stor kraft og stort volum på både ankerhåndteringsvinsjene og hjelpevinsjene. Dette betyr at fartøyet vil være i øverste klasse når det gjelder vinsjekapasitet sammenliknet med alle ankerhåndtererer som er bygget til nå, forteller Johnny Lorgen, områdesalgssjef hos Rolls-Royce i Brattvåg.

Rolls-Royce vil også levere alle mekaniske, hydrauliske og elektriske komponenter til dekksmaskineripakken som er utviklet i nært samarbeid med verft og rederlag.

Fartøyet er designet av Vard Design, utviklet for ankerhåndtering i hele verden. Det er 93,6 meter langt og 24 meter bredt, og har slepekraft på cirka 270 tonn. Fartøyet er tilrettelagt for ROV.

Fartøyet vil bli driftet av Bourbon Offshore Norway og skal leveres fra Vard Brattvåg i første kvartal av 2016. Skroget blir levert fra Vard Tulcea i Romania.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109