23948sdkhjf

Selger Frank Mohn AS for 13 milliarder

Svenske Alfa Laval kjøper familiebedriften med 1200 ansatte for 13 milliarder kroner
Avtalen innebærer at det svenske selskapet kjøper Frank Mohn AS, med produktnavnet Framo, kontant fra Wimoh AS, et selskap kontrollert av Mohn -familien ifølge en pressemelding fra Alfa Laval mandag morgen.

- Frank Mohn er et excellent selskap som vi har fulgt i flere år. Selskapet har dyktige medarbeidere, kvalitetsprodukter og er markedsleder innenfor et segment som har langsiktige vekstmuligheter, sier Lars Renstrom, President og CEO i Alfa Laval Group

Frank Mohn er en ledende leverandør av pumpesystemer til den maritime industrien og offshore-markedet og har hovedkontor i Bergen. I 2013 hadde Frank Mohn en ordreinngang på cirka 6,1 milliarder kroner og en omsetning på cirka 3,4 milliarder kroner. Driftsmarginen er betydelig høyere enn hos Alfa Laval.

- Alfa Laval er det eneste selskapet vi kunne se som en forsvarlig og langsiktig eier av Frank Mohn AS og jeg er veldig glad for at vi var i stand til å oppnå en avtale. Gjennom Alfa Lavals industrielle plattform og globale rekkevidde, er vi sikre på at Framo vil fortsette å kunne møte kundenes krav og utvikle sin ledende posisjon i det globale markedet, sier Trond Mohn.


Frank Mohn har en verdensomspennende organisasjon med datterselskaper i tre kontinenter.Forretningsområdene omfatter marine pumpesystemer, offshore pumpesystemer og oljeutvinning. Frank Mohns kunder er hovedsakelig innen shipping og offshoremarkedet.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.487