23948sdkhjf

Subsea Valley 2014: Subsea-leverandør tett på Hardangervidda

80 prosent av omsetningen går mot subsea for Uvdal Maskinfabrikk.
Subsea-installasjoner på Hardangervidda? – Ja, faktisk!

Uvdal Maskinfabrikk, som nesten er nabo til disse storslagne fjellviddene har 80 prosent av omsetningen sin innen subsea-fabrikasjon, og bedriften med 60 ansatte har nok å gjøre med en fylt ordrebok et halvt års tid fremover.

Den mye omtalte krise i deler av leverandør-industrien har heller ikke hatt noen innflytelse på Uvdal-bedriften.

- Vi har vært heldige og hatt mye å gjøre, men det er klart at det kan komme en bølgedal, men det har alltid svingt litt opp og ned – så vi er ganske rolige, sier administrerende direktør Arve G. Flatin som denne uken har hatt en stand på Subsea Valley-messen sammen med salgsingeniør Torstein Voldbakken.

Uvdal Maskinfabrikk ble startet opp i 1987 og er et av de eldste medlemmene av Subsea Valley-klyngen og har deltatt på alle Subsea Valley-messene.

- Messen er vokst, men du vet aldri hvor mye du får ut av en messe, men det er en god møteplass hvor du kan vise deg frem, sier Arve G. Flatin

Uvdal Mekaniske har i dag både engineering, maskinering, sveising, montering, kvalitetskontroll og dokumentasjon i sin verdikjede. Med andre ord er den mekaniske bedriften en totalleverandør som tar ansvaret for prosjekter fra ide til ferdig godkjent produksjon.

Lite trafikk
Men går det virkelig an å levere til subsea-bransjen når en bor tett på Hardangervidda?

- I myldretiden tar det jo ikke lengre tid å kjøre fra Uvdal til Drammen enn det tar å kjøre fra Sandvika til Oslo, sier representantene fra Uvdal Maskinfabrikk med et smil.



Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109