23948sdkhjf

HMR kjøper Mikromekanikk

HMR Group kjøper opp maskineringsbedriften Mikromekanikk i Åsane ved Bergen.
– Den formelle avtalen ble signert fredag 28.03.14, sier Knut Prestnes, konsernsjef i HMR Group, som har hovedkontor på Husnes.

Mikromekanikk har i dag 35 ansatte og en omsetning på 50 millioner kroner i året. I følge Prestnes vil samtlige ansatte bli med i satsingen videre.

– Denne bedriften har potensial i seg til større aktivitet enn det den har i dag, slik at det på sikt kan bli enda flere ansatte, sier han.

Partene ønsker ikke å offentliggjøre kjøpesummen.

– Dette er en bedrift med rimelig stor suksess, det skulle si sitt om kjøpesummen, uttaler Prestnes.

Olje og gass
Mikromekanikk lager utstyr i hovedsak til offshorebransjen.

– Jeg ser visse synergier ved denne bedriften og bedriftene ellers i HMR sin satsing innen olje og gass, sier Knut Prestnes.

Mikromekanikk AS ble etablert i 1982 og er i dag lokalisert i et moderne industribygg på Toppemyr i Åsane. Selskapet startet forsiktig med en ansatt og har siden oppstarten vokset jevnt og trutt. Mikromekanikk har produsert tusenvis av ulike komponenter for oljeindustrien, motorindustrien, seismikk, måleinstrument, medisin og annet høyteknologisk utstyr.

HMR Group består av åtte selskap i Norge og på Island. I tillegg er HMR representert i Canada, Storbritannia, Italia, Russland, Midtøsten og Kina. Konsernet omsatte for ca. 220 millioner i 2013.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078