23948sdkhjf

Rolls-Royce skal levere nyvinninger til Volstad Shipping

Rolls-Royce har inngått kontrakt om å levere en unik pakke med avansert skipsutstyr til et nytt offshore konstruksjonsfartøy for Volstad Shipping AS.
Fartøyet skal bygges i Tyrkia, og er designet av Skipsteknisk. Kontrakten har en verdi på omlag NOK 135 millioner for Rolls-Royce.

Leveransen inkluderer den nye Unified Bridge fra Rolls-Royce, og den første kommersielle leveransen av permanent magnet tunnel-thrustere (PM-TT). PM-TT er et nytt tilskudd til Rolls-Royce's thruster-familie, og bygger på en helt ny tilnærming til thruster-design og motorintegrering. PM-TT er en kompakt løsning som oppfyller de strengeste kravene til ytelse, støy og vibrasjoner.

I tillegg skal Rolls-Royce levere azimut-thrustere, motorer, dynamisk posisjonering, automasjon, navigasjon, tavler, skap og elektromotorer.

– Volstad Shipping vil få et fartøy som er nyskapende fra kontrollsenteret på toppen med Unified Bridge, ned til den aller nyeste thruster-teknologien under vannlinjen. Vårt offshore-team har jobbet tett med rederiet og designselskapet for å utvikle de innovative funksjonene i dette fartøyet, sier Olav Haug Vikebakk, salgssjef i Rolls-Royce Marine.

Fartøyet er 125 meter langt og designet for operasjoner i arktiske farvann. Designet er av typen ST-259 frå Skipsteknisk, og er under bygging på Tersan verftet i Tyrkia. Fartøyet vil bli levert i andre halvdel av 2015.
Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
BKS sikrer ny kontrakt for Norsk Hydro på Husnes
Astrups markedsrapport: God tilgang på materialer og nytt bunnivå for kronen
Aker Solutions og Aker BP forlenger rammeavtale
Mener Green Yard Kleven bryter HMS-regelverket
Melkøya-lekkasjen skal granskes
Tegnet storkontrakt med verdens største offshorerederi
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094