23948sdkhjf

Nye maskiner forenkler produksjonen av komplekse bånddetaljer hos Lesjøfors

Lesjöfors Stockholm Fjäder i Vällingby har nylig investert i to nye maskiner, en laserskjærer, samt en slipe- og avgradingsmaskin. Dette nyter blant annet det norske norske datterselskapet godt av.
Sammenlignet med den tidligere laseren på 2 KW fordobler Lesjöfors' nye laserskjærer fra Amada på 4 KW kapasiteten. I tillegg til kapasitetsøkningen kan laserskjæringen utføres i tykkere materiale. Dette gjelder spesielt til emner som tallerkenfjærer, spennbrikker og bladfjærer i såkalt «Super Alloys», materialer for ekstremt korrosjonsutsatte miljøer eller materialer som skal tåle veldig høye temperaturer.

Mer effektiv håndtering av tallerkenfjærer
Tallerkenfjærer og spennbrikker i høylegert materiale er et markedsområde som de seneste årene har økt betydelig for Lesjøfors. Gjennom den nye slipe- og avgradingsmaskinen fra Costa oppnås en mer effektiv bearbeiding av overflatene. Den sliper kantene og plansliper emner på en veldig effektiv måte, og kan redusere behovet for etterfølgende tromling med opp til 90 prosent.

- Den nye maskinen minsker våra ledetider og øker vår kapasitet, samtidig forbedrer vi kvaliteten på våre produkter. Vi har bra belegg i maskinen, spesielt fra vårt norske datterselskap, av brikker i høylegert materiale. Jag er glad for at vi kan dekke markedets forventninger på en bedre måte, uttaler Mårten Glas, sjef for Lesjöfors Stockholm Fjäder.

Utvikling uten verktøykostnader
Lesjöfors Stockholm Fjäder har over tid utviklet et effektivt konsept for å ta fram prototyper, samt små og middelstore serier av bånddetaljer. Kombinasjonen av moderne laserteknikk, kant- og overflatebearbeidende maskiner, en unik bredde av universelle verktøy og et gedigent materiallager gjør at kompliserte bladfjærer og bånddetaljer kan fremstilles med minimale verktøy kostnader, melder Lesjöfors.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141