23948sdkhjf

Enova endrer støtten til varmesentraler

Målet med programendringene er å gjøre det enklere og mer attraktivt å gjennomføre prosjekter.
For å sikre klimavennlig og fleksibel bruk av varme i bygg og industri støtter Enova installering av varmesentraler basert på fornybar energi som fast biobrensel og varmepumper. Enova har nå endret disse støtteprogrammene.

Endringene gjelder fra og med 26.mars, melder Enova.

-Vi har gjort flere endringer. For det første så øker vi det maksimale støttebeløpet en kan motta under vårt program Varmesentral forenklet fra 100 000 til 200 000 kroner. Dermed blir det enklere for flere å søke støtte til bestemte typer varmesentraler. Støtten blir beregnet ut fra hvor mye kapasitet varmesentralen må ha, og det er lett for søkerne å finne ut hvilken støtte de får. De får en rask avklaring, og det er enkelt å dokumentere gjennomføringen, forklarer programsjef for bygg og varme i Enova, Helle H. Grønli.

Solfangere er nå inkludert som en av seks teknologier som støttes gjennom Varmesentral forenklet.

Øker støttesats
Endringer gjøres også i programmet Varmesentral utvidet.

-Vi øker støttesatsen fra dagens 80 øre pr. kWh fornybar energi til 1 krone. Lavere priser på elektrisitet og utviklingen i markedet tilsier at støttebehovet har gått opp, sier Grønli.

Med disse grepene, mener Enova at programmet Varmesentral industri er overflødig og avvikler dette.

- Industriaktører kan søke de to andre programmene eller Industriprogrammet for større energisentraler. Alle som vil bruke lokale varmesentraler til å varme bygg eller i industriprosesser kan få støtte gjennom de to reviderte programmene, sier programsjefen.

Mange muligheter
Grønli føler seg trygg på at markedet ønsker endringene velkommen.

-Når vi gjør slike grep er det basert på den tette dialogen vi har med markedet. Oppsummert har vi nå to ulike støtteprogrammer som det er å forholde seg til. Alle som søker støtte opp til 200 000 kroner til varmesentraler kan benytte seg av programmet Varmesentral forenklet, Varmesentral utvidet er programmet for større søknader og spesielle fornybare varmeløsninger, sier Grønli.

Hun legger til at byggeiere også kan søke støtte til varmesentraler gjennom programmet Støtte til eksisterende bygg , mens private boligeiere henvises til programmet Energitiltak i bolig.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.281