23948sdkhjf

Statoil tildelt leteareal utenfor kysten av Myanmar

Sammen med ConocoPhillips har Statoil fått tildelt en dypvannsblokk i Bengalbukten, utenfor kysten av Myanmar.
Blokk AD-10 utgjør mer enn 9,000 km2 og ligger omtrent 200 kilometer fra kysten på om lag 2.000 meters vanndyp. Lisensen er tildelt Statoil og ConocoPhillips med 50% eierandel hver og med Statoil som operatør.

– Dette er et stort og svært lite utforsket område i et basseng med et påvist petroleumssystem og store sedimentære avsetninger. Med denne tildelingen har vi fått tilgang til et nytt, stort leteareal med en betydelig oppside, i tråd med vår letestrategi, sier Erling Vågnes, direktør for Statoils letevirksomhet på den østlige halvkule.

Tildelingen innebærer en ny landinntreden for Statoil, som nå har virksomhet i 34 land.

– Vi har fulgt nøye med på utviklingen i Myanmar siden 2011. Gjennom en rekke besøk har vi etablert en god relasjon til myndighetene i Myanmar, og vi har hatt kontinuerlig dialog med norske myndigheter. I tillegg har vi innhentet erfaring fra andre norske selskaper som opererer i landet. Vi ser fram til å kunne bidra til videreutviklingen av energisektoren i Myanmar med vår kompetanse og kapasitet, sier Vågnes.

Statoil har forpliktet seg til å gjennomføre en konsekvensutredning for miljø og sosiale forhold, samt å hente inn ny 2D seismikk i løpet av den første studieperioden på 2,5 år. Etter dette vil partnerskapet avgjøre om man går inn i en tre års letefase.

– Nå vil vi etablere kontakt med relevante instanser og interessenter, samt forberede oss på å gjennomføre de studiene som er nødvendig for å sikre en trygg innhenting av nye seismiske data. Dette er en langsiktig mulighet med betydelig usikkerhet knyttet til undergrunnen, men med et stort potensial, sier Vågnes.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109