23948sdkhjf

NCE Subsea etableres i Florø

Klyngeorganisasjonen Norwegian Centre of Expertise Subsea etablerer seg i Florø.
NCE Subsea er et industridrevet initiativ for styrking og internasjonalisering av næringsliv, forsking og utdanning.

Etableringen i Florø er sikret ved at Sogn og Fjordane Fylkeskommune og Flora kommune har prioritert nødvendige midler til den første NCE Subsea hub’en utenfor Hordaland. Midlene er i første omgang tildelt for tre år.

Involvering og engasjement fra bedrifter i regionen er en forutsetning for oppstart i Florø. I mars inngikk Hellenes Holding AS partnerskap med NCE Subsea, som første bedrift i Sogn og Fjordane. NCE Subsea er også i god dialog med andre aktører i regionen om partnerskap.

Etableringen av NCE Subsea i Florø skal skje i tett samarbeid med aktører i regionen. NCE Subseas representant i Florø er Trond Strømgren, som er ansatt i Maritim Forening og skal jobbe for NCE Subsea i en 50 prosent stilling. Trond Strømgren startet sitt arbeid for NCE Subsea i mars 2014.

Tirsdag 22. april inviterer man til et åpningsarrangement, som blir den første NCE Subsea aktiviteten i Florø. Dette arrangementet vil være åpent for alle interesserte, og en viktig del av arrangementet er å presentere NCE Subsea og deres ambisjoner i regionen.


Ambisjonen for NCE Subsea er å bli en samlende organisasjon for subseamiljøene i Norge, og at subseanæringen i Norge skal oppfattes som et globalt kunnskapsnav. I disse planene ligger etablering av NCE Subsea-avdelinger langs hele kysten, og etableringen i Florø er den første av disse.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062