23948sdkhjf

Innovasjonsprosjekt kan gi store besparelser

Et fire-årig innovasjonsprosjekt skal gi Axtech, Huse Engineering og Hycast million-besparelser.
I forrige uke ble det holdt kick-off for innovasjonsprosjektet Lift i Molde. Til stede var representanter for prosjekteier Axtech (løftesystemer), prosjektpartnerne Huse Engineering (kraner) og Hycast (støpeteknologi), samt FoU-partnerne Møreforsking Molde og NTNU.

Prosjektet, som har en total kostandsramme på 12 millioner kroner, skal gå over fire år til og med 2017. Det er finansiert av Forskningsrådet med 5,8 millioner kroner, mens prosjektpartnerne spytter inn tilsammen 6,1 millioner kroner, skriver Høgskolen i Molde på sin hjemmeside.

Store besparelser
Axtech og Huse har underleverandører i land som Tsjekkia, Polen, Sør-Korea, Kina og Brasil. Ved å styre vedikjeden fra ingeniørenes tegnebord til ferdig levert produkt bedre, regner bedriftene med å redusere sine kostnader med 5 til 15 prosent i året. For de tre bedriftene kan dette bety kostnadsreduksjoner for hver enkelt bedrift på 30 til 60 millioner kroner i fireårsperioden - og derved økt konkurransekraft i det internasjonale markedet.

- Det er kostbart å utvikle gode forhold til underleverandører, og industrien er veldig interessert i forskning om dette, sier forsker Steinar Kristoffersen i Møreforsking Molde.Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
BKS sikrer ny kontrakt for Norsk Hydro på Husnes
Astrups markedsrapport: God tilgang på materialer og nytt bunnivå for kronen
Aker Solutions og Aker BP forlenger rammeavtale
Mener Green Yard Kleven bryter HMS-regelverket
Melkøya-lekkasjen skal granskes
Tegnet storkontrakt med verdens største offshorerederi
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125