23948sdkhjf

Jets nominert til Eksportprisen 2014

Over 85 prosent av Jets' omsetning kommer fra salg utenfor Norge
Den 9. april blir Eksportprisen 2014 delt ut av kronprins Haakon på Eksportkonferansen i Oslo. Bak prisen står Eksportkreditt Norge, Garantiinstituttet for Eksportkreditt og GIEK Kredittforsikring.

Hensikten med Eksportprisen er å løfte fram norske eksportbedrifter som har lyktes med å bygge verdier i Norge gjennom markeder ute i verden. Bedriftene og prosjektene som blir nominerte er valgt ut fra verdiskaping i Norge, nyskaping og framtidsrettet initiativ. Samtidig er det krav om å vise utholdenhet og evne til å nå ut i nye markeder, i følge Eksportkreditt.

Risikovilje
- Det at en har vist vilje til risiko er også noe som teller positivt for nominerte bedrifter. I den forstand vil jeg tro at vi stiller sterkt, siden Olav Hofseth sa opp jobben sin på 80-talet for å fokusere helt og fullt på å utvikle det som nå har vist seg å være en suksess. Utfallet var vel mildt sagt usikkert da han bestemte seg for å satse alt på Jets, sier adm. dir. Jan Tore Leikanger i Jets Vacuum.

I dag har Jets Vacuum en omsetning på over 340 millioner kroner, og 2013 ble det beste året så langt i selskapet sin historie. Over 85% av omsetningen kommer fra salg utenfor Norge, noe som blant annet omfatter leveranser fra avdelingene i Kina, Latvia, Tyskland og Vietnam.

- Vi tror vi er en sterk kandidat til denne prisen, så vi er selvsagt fryktelig spente, sier Jan Tore Leikanger, som selv skal delta på Eksportkonferansen.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062