23948sdkhjf

Skal levere over 1000 km med fiberoptiske sjøkabler

Nexans skal levere fiberoptiske URC-1-sjøkabler til Global Marines store telekommunikasjons-prosjekter i Nord-Europa.
Global Marine Systems, en verdensledende aktør innen installasjon og vedlikehold av fiberoptiske sjøkabler, har bestilt fiberoptiske kabler fra Nexans til tre store telekommunikasjons-prosjekter i Nord-Europa.

Kontrakten omfatter levering av rundt 1 050 km av Nexans' fiberoptiske URC-1-kabel for forsterkerfrie kommunikasjonssystemer, som vanligvis inneholder mellom 24 og 48 enkeltfibre, og hvis de legges etter hverandre, er det nok optisk fiber til å nå hele jorden rundt.

URC-1-kablene, som blir produsert ved Nexans' fabrikk i Rognan, er konstruert for anvendelse på kommunikasjonssystemer for direkte forbindelse terminal-til-terminal. De kan knytte sammen landstasjoner som ligger opptil 500 km fra hverandre, uten at det er behov for forsterking med undersjøiske repeatere.
Kablene er sterke og robuste og kan installeres helt ned til 4 000 meters dyp.

Global Marine skal bruke to 250 km lange fiberoptiske kabler til å knytte observasjons-stasjonen i Ny Ålesund til Longyearbyen på Svalbard. Siden satellittstasjonen i Longyearbyen allerede er knyttet til det norske fastlandet, vil denne forlengelsen gi Ny Ålesund høyhastighetstilgang til det internasjonale nettet. Forlengelsen mellom Ny Ålesund og Longyearbyen er bestilt av UNINETT, en organisasjon som leverer kommunikasjonsløsninger til universiteter, forskningsinstitusjoner og videregående skoler i Norge.

Et annet prosjekt vil sørge for kommunikasjon mellom oljeplattformer i Nordsjøen. Global Marine skal også bruke de nye fiberkablene fra Nexans i en pågående utbygging av bredbånds-tjenestene til avsidesliggende steder i regionen Highlands og øyene i Skottland.

Ragnar Vogt, Director Special Projects, Hybrid Underwater Cables hos Nexans Norway AS, sier følgende: - Denne kontrakten er resultatet av over ett år med grundig planlegging og samarbeid mellom Global Marine og Nexans, og den styrker vår posisjon som en ledende leverandør av fiberoptiske sjøkabler uten repeater.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078