23948sdkhjf

Næringsministeren åpner ny norsk fabrikk i Vietnam

Statsråd Monica Mæland åpner norske Vinomarines nye fabrikk i Hai Phong, nord i Vietnam.
- Det er veldig bra at norske maritime bedrifter posisjonerer seg og satser på markedene her i Asia, sa Mæland da hun klippet snoren for den nye fabrikken.

Anlegget, som ble offisielt åpnet i går, er resultatet av mange års innsats fra eierne og Innovasjon Norge.

Bak Vinomarine står de tre norske bedriftene IMS fra Risør i Vest-Agder, Jets og Libra som begge er fra Hareid i Møre og Romsdal. Alle er viktige leverandører til maritim industri i Norge og på verdensmarkedet. IMS og Libra utvikler og produserer ulike varianter av dører og luker til fartøy, mens Jets produserer vakum-toalettsystemer og renseanlegg.

Satsing i Vietnam – verdiskaping hjemme
Styreleder i Vinomarine Arne Lillebø, forteller at satsingen i Vietnam er avgjørende for å sikre at selskapene er konkurransedyktige, særlig i det sterkt voksende asiatiske skipsbyggingsmarkedet.

– Vår nye produksjon i Vietnam sikrer framtiden også for de norske delene av selskapene, sier han og fortsetter:

– Gjennom det arbeidet vi gjør i Vietnam er vi nær de viktigste markedene og konkurransedyktige på både pris og kvalitet. Det gir økt verdiskaping også i Norge.

Viktig støtte fra Innovasjon Norge
De tre selskapene som står bak Vinomarine har samarbeidet med Innovasjon Norge i sine fylker over lang tid. Dermed var det naturlig for dem å bruke Innovasjon Norges kontor i Hanoi som en kilde til kunnskap om hvordan man driver forretning i Vietnam og for å få riktige lokale kontakter. Allerede i 2008 begynte arbeidet, blant annet med lokalisering og å finne en egnet tomt for fabrikken.

- Skal norske selskaper opprettholde sin posisjon som foretrukne leverandører av innovativt og nyskapende skipsutstyr må de også være tilstede der det skjer. Den maritime sektoren i Vietnam er i sterk vekst. Den norske maritime klyngen samarbeider der de kan og konkurrerer når de må. Denne fabrikken er et godt eksempel på det, sier næringsminister Monica Mæland.

– Det er veldig bra at norske maritime bedrifter posisjonerer seg og satser på markedene her i Asia. Det vil også føre til verdiskaping hjemme i Norge. Samtidig må norske bedrifter i utlandet ta samfunnsansvar, sier Mæland.

Ole Henæs leder Innovasjon Norges kontor i Hanoi. Han har fulgt Vinomarine gjennom det siste året, og er svært fornøyd med det selskapet har fått til.

– Vietnam er et land der selskapene møter mange utfordringer, men hvor det er mulig å oppnå veldig gode resultater når en gjør ting riktig. Vi har stor tro på den løsningen Vinomarine har valgt, med samarbeid mellom flere norske selskaper og topp moderne produksjon i et land der kostnadene er lavere. Vi gratulerer Vinomarine med den nye fabrikken, avslutter Henæs.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078