23948sdkhjf

Norsk næringsliv møter nye muligheter i Vietnam

I dag åpner næringsminister Monica Mæland norsk næringslivs besøk til Vietnam. Mer enn 100 deltakere kommer i dagene framover til å diskutere økt samarbeid mellom norske og vietnamesiske selskaper.
I Asia er det bare Kina som har større økonomisk vekst enn Vietnam. Flere norske bedrifter er allerede godt etablert, og det er behov for norsk teknologi på en rekke områder. Vietnamesisk skipsindustri er på vei opp igjen etter en vanskelig periode, oppdrettsnæringen er sterk og det er en rivende utvikling innenfor olje og gass.

– Dette landet opplever en sterk vekst og har behov for solide samarbeidspartnere, slik som de norske. Langsiktige satsinger og godt samarbeid her kan gi svært gode resultater for de norske virksomhetene, sier Ole Henæs, leder for Innovasjon Norges virksomhet i Vietnam.

Senere denne uka åpner norske Vinomarine en ny fabrikk i Vietnam, for å produsere utstyr til skip der. Design og utvikling foregår i Norge, produksjonen i Vietnam. Bak Vinomarine står selskapene Libra, Jets og IMS.

Andre norske selskapene som er godt etablert i Vietnam er Karmsund Maritime, Steinsvik, Brødrene Dahl, TTS, Conexus, og Kongsberg Maritime.

Norsk næringsliv kan bidra til vekst
Blant temaene for møtene er hvordan samarbeid med norsk næringsliv kan bidra til ny vekst i maritim sektor i Vietnam, utveksling av erfaringer fra olje og gass-industrien i Vietnam og muligheter for utvidet felles satsing på IKT. Flere norske selskaper innenfor disse bransjene er etablert i Vietnam i dag, og med den veksten landet opplever, er mulighetene for å lykkes gode.

I dagene som kommer møtes representanter fra vietnamesiske og norske myndigheter og fra norske og vietnamesiske selskaper til rundebordskonferanser og større seminarer.

Næringslivet besøker Vietnam i forbindelse med at Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit er på offisielt besøk i landet, og kronprinsparets besøk er sentralt for åpne dører for de norske virksomhetene, gjennom sine møter på ulike nivåer.

Innovasjon Norge er ansvarlig for programmet for næringslivet. Det varer fram til lørdag kveld.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063