23948sdkhjf

Scana selger deler av Scana Offshore

Scana Industrier selger datterselskapene Scana Offshore Services, Scana Offshore Technology og verksteds-delen av Scana Offshore Vestby.
Kjøper er Aquamarine Subsea AS, som er eiet av HitecVision fond VI.

Selskapene som selges hadde i 2013 en omsetning på ca. 214 millioner kroner og omfatter omkring 130 ansatte. Salgssummen er 135 millioner kroner. Endelig overtakelse forventes å være andre kvartal 2014.

- Salget av denne virksomheten realiserer verdier i konsernet og har vært nødvendig for å bedre Scanas likviditet til å utvikle øvrige deler av virksomheten. Samtidig representerer HitecVision et godt eierskap som kan
videreutvikle selskapene, og vi er glad for å selge til en eier med så god kjennskap til selskapenes marked, uttaler konsernsjef i Scana, Jan Henry Melhus.

Scana Offshore Services ble i 2008 kjøpt av lokale gründere i Houston, USA. Selskapet har det siste året hatt en meget positiv utvikling, og har etter innflytting i større produksjonslokaler og introduksjon av egne produkter økt sine markedsandeler i Mexicogolfen.

Scana Offshore Technology ble etablert i 2006 på Jørpeland utenfor Stavanger. Selskapet leverer tjenester innen vedlikehold og reparasjon av utstyr til olje- og gassindustrien.

Scana Offshore Vestby ble dannet etter oppkjøp av Brødrene Johnsen AS og AMT AS i 2006. Verksteddelen av Scana Offshore Vestby leverer blant annet vedlikeholdstjenester av stigerør.

-Vi er meget fornøyde med det fundamentet Scana har bygget for disse selskapene og ser frem til å jobbe sammen med ansatte og kunder for å sikre en videre positiv utvikling, sier Arne Magnus Rise i HitecVision.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079