23948sdkhjf

Jackon satser i Fredrikstad

Industrikonsernet Jackon satser tungt i hjembyen Fredrikstad, og investerer flere titalls millioner kroner i nytt anlegg i tilknytning til det nåværende hovedkontoret. Hele 40 prosent større industriområder vil gjøre produksjon, lager og utkjøring mye lettere.
- Dette er et spennende og nødvendig steg for oss. Vi trenger denne utvidelsen for å kunne øke produktiviteten og for å kunne fortsette veksten, forteller Stein Trygsland, administrerende direktør i Jackon AS.

Utvider med 40 prosent
Jackon er noe så unikt som et internasjonalt industrikonsern i norsk, privat eie. Den nordiske delen av selskapet omsatte for omlag 900 millioner kroner i 2013, mens Jackon-gruppen totalt nådde en omsetning på omlag 2 milliarder kroner. Nå blir nabobygget med tilhørende tomt en del av virksomheten i Fredrikstad, og gir fasiliteter som er 40 % større enn i dag.

- Det er bra å kunne ta i litt når vi først skulle utvide, og vi er nå i god gang med klargjøring av nabobygget. Målet er å få alt ferdig til høysesongen starter rundt påsketider. Vi gleder oss til å ta neste steg for å vokse videre, sier Trygsland.

Bedre flyt og logistikk
Jackon ble grunnlagt i Fredrikstad i 1956, og har i 58 år tilbudt plastisolasjonsprodukter til aktører i byggebransjen, både nasjonalt og internasjonalt. Vekst over mange år har vært utfordrende for den interne logistikken i Fredrikstad, og utbyggingen er et grep for å sikre selskapet for fremtiden.

- Det er klart at denne veksten krever en opptrapping av fabrikk og hovedkontor i Fredrikstad. Utvidelsen skal sikre forbedret logistikk og flyt i prosessene, forteller Trygsland. - I tillegg er det selvsagt et løft for alle som arbeider her i Fredrikstad. Både å få bedre arbeidsforhold og det faktum at eierne investerer i virksomheten.

Norsk industrieventyr
Konsernet er et av få norske industriselskaper som har lyktes også i utlandet. Jackon har en betydelig eksport til mange land i Europa, og datterselskap og produksjonsenheter flere steder i Norge, samt i Sverige, Danmark, Tyskland og Belgia. Selskapet har totalt 750 ansatte, hvorav 350 i Norden.

- Det har aldri vært aktuelt å flytte hovedkontoret til et annet land. Lokalt eierskap med hovedkontor og lang historie i Fredrikstad, i tillegg til dyktige medarbeidere og godt arbeidsmiljø, gjør at det er uaktuelt, forteller Trygsland.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.076