23948sdkhjf

Verktøys-firma utvider på flere fronter

Nye kunder og flere oppdrag gjør at verktøymakeren investerer 5,6 millioner kroner i nye maskiner og utvidelse av lokalene.
Det går bra for Verktøymakeren i Lillesand.

Mange nye oppdrag gjør at bedriften i løpet av det siste års tid har investert i to nye HAAS VF4SS maskinerings-sentre.

- Vi merker en generell positivitet i markedet. Vi har fått en del maskineringsordrer via underleverandører til olje-bransjen i Kristiansand. Men også fra prosessindustrien som for eksempel Glencore får vi en del ordrer. Her er det typisk i forbindelse med slitedeler. En annen viktig kunde er Kverneland på Bryne som vi leverer smi-verktøy til, sier Thor Bylund, daglig leder i Verktøymakeren til Metal Supply.

- Selv om vi nok ikke kan konkurrere på pris med lavkostland, gjør vi det definitivt på kvalitet og leveringsdyktighet, noe som for de fleste av våre kunder er svært viktig, fortsetter Thor Bylund.

Verktøymakeren ble outsourcet sommeren 1999, etter å ha vært egen avdeling i Stansefabrikken AS, Lillesand gjennom mer en 50 år. Bedriften har i dag 7 ansatte som hovedsakelig fremstiller stanse- støpe- og bukke-/ pregeverktøy, men altså også flere og flere maskineringsoppdrag.

Thor Bylund forteller at det kommer inn stadig flere forespørsler fra kundene innen maskinering og serieproduksjon, og en ny CNC-dreiebenk står derfor øverst på listen over fremtidige investeringer.

Ny produksjon og nye lokaler
Nylig har Verktøymakeren kjøpt opp deler av plastproduksjonsbedriften MP System, og for å få plass til de fem plastsprøyte-støpemaskiner som følger med i kjøpet utvider man lokalene like utenfor Lillesand sentrum med 380 kvadratmeter.

I forbindelse med overtakelsen av plastproduksjonsbedriften følger også kundeporteføljen og en tidligere ansatt i MP System. Plastproduksjonen vil starte opp til sommer, forteller Thor Bylund.

– som følge av at vi nå overtar plastproduksjonen ser vi for oss at det kan bli mere verktøybygging også i plast, sier en fornøyd Thor Bylund.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.064