23948sdkhjf

Technip velger Killingøy som hovedbase for offshore-prosjekt

Mange lokale underleverandører får glede av at Killingøy Subsea og Offshorebase i Haugesund blir hovedbase for Bøyla-feltet.
Bøyla EPCI Development prosjektet omfatter blant annet design, innkjøp og installasjon av strukturer, rørledninger og umbilical. Installasjon er planlagt utført i 2014 av flere fartøy, blant annet Deep Energy, Skandi Arctic og North Sea Giant, skriver Karmsund Havnevesen i en pressemelding.

Det er forventet rundt 28 havneanløp på Killingøy mellom februar og november. Dette er et av de største mobiliseringsprosjektene i Haugesundregionen noen sinne. Prosjektet vil benytte lokale tjenester innenfor en rekke områder, deriblant i form av stålfabrikasjon, logistikk, transport, tjenester innenfor mobilisering og demobilisering av utstyr og overnattinger. Valgte leverandører fra regionen er blant annet Skude Verft for fabrikasjon av spooler og Kuehne Nagel for agent tjenester.

Havnedirektør Tore Gautesen i Karmsund Havnevesen uttaler:

- Dette er en milepæl for Killingøy Offshore og Subseabase. Dette er et av de største prosjektene vi har hatt innenfor basevirksomhet i vår region noen sinne. Prosjektet vil engasjere et stort antall lokale underleverandører og tjenestetilbydere. Dette prosjektet befester Killingøy som en av de mest attraktive offshore- og subseabasene i Norge.

Marathon Oil Norge er operatør på Bøyla feltet, som skal knyttes mot det eksisterende Alvheim feltet.

Ytterst i Haugesund, like ved innseilingen til byen, ligger Killingøy Subsea & Offshorebase. På basen drifter Statoil beredskapen i Nordsjøen, såkalt PRS (Pipeline Repair System). I tillegg til beredskap og planlagt vedlikehold, foregår det mye innovasjon på Killingøy. I tillegg til PRS er også mye av regionens subseamiljø etablert på basen.

Karmsund havnevesen eier og videreutvikler både bygg og areal på Killingøy. Blant de aktørene som er på Killingøy kan nevnes: Technip Norge, DeepOcean, Olufsen Skipsreparasjon, Reach Subsea, OneSubsea, Mera mfl.


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.469